lunes, 3 de diciembre de 2007

kolmas detsember

Eile oli siis referendum, mille tulemusena Venetsueela rahvas otsustas loobuda p6hiseaduse muudatusest (p6hiseaduse muudatud on pikem jutt). Enne eilset suurt p2eva pajatasid kohalikud, et kolmandal detsembril (t2na) l2heb jamaks, kuna ilmselt ollakse p6hiseaduse muudatuse poolt ning see tekitab hulgaliselt pingeid, mis v6ivad viia kodus6jani jne. Kohe p2ris targad inimesed mainisid kodus2da ning seda, et kolmandal detsembril on suur kaos ja eelmiselt n2dalal oleks pidanud toiduvarusid koguma.

Rahvas h22letas aga p6hiseaduse muudatuse vastu ning seega on t2na v2ga rahulik p2ev. Yheks p6hjuseks on ilmselt ka see, mis toimus eile 88sel. Kui umbes pool 2 88sel valimistulemused selgusid, siis rahvas lihtsalt hullus. Naabrid jooksid v2lja ja hakkasid rakette laskma, naabrimees l6i enda dziibi pererahvast ja naabreid t2is (ronisin ka auto peale, kuna aimasin, et kohe n2eb midagi p6nevat) ja kimas linna peale.

Kesklinn oli v2ga palju juubeldavat rahvast, k6ik suuremad t2navad olid autosid paksult t2is, mille akendest rippusid v2lja h6iskavad venetsueelalased. See, et meie autos oli 9 inimest ei tundunud enam yldse kummaline v6rreldes v2ikeste veoautodega, kus rahvas oli kahes kihis nii kabiinis kui kastis. Ka v2ikestessse autodesse oli v2ga palju rahvast topitud, paljud reisisid ka katusel ja kapoti peal. Autoaknad olid t2is soditud tekste stiilis "Meie ytlesime ei" jne. Kohal olid nii noored (lapsed ka) kui vanad. Sellist yksmeelset ja j6ulist r66mu igap2ev ei n2e. Kell kolm kui me 2ra tulime j2i linnarahvas veel pidutsema. Nurjatud 6pilased ka ei tulnud t2na, kuna ilmselt oli ikka v2ga v2sitav 88.

l6pp hea k6ik hea.

No hay comentarios: